Ryno officiellt klar för Leksand


Redan när Johan Ryno skrev på för Modo kunde hockeybloggen berätta att det fanns "planer" på ett sammarbete mellan Modo och Leksand, som skulle generera i att Ryno tillslut hamnar i LIF. Nu är han också officiellt klar för två säsonger i dala-klubben.

Det snackades om det en hel del, att Salo skulle ha fått hjälp av Näslund och c.o att få Ryno till Leksand. Nu är han officiellt klar för två år i dala-klubben.

Leksand sammarbetade med Modo?
IK Oskarshamn vägrade släppa honom till Salo Leksand. Istället utnytjade Ryno en elitserieklausul och skrev på ett try-out-kontrakt med Modo.

Han platsade inte i laget och därmed kunde nu Leksand agera och värva Ryno utan några som helst problem. Frågan är, var det så det gick till? Hade man gjort upp en "plan" med Modo? Det känns i alla fall något misstänksamt.

Truppen spikad
Oavsett så är han i alla fall klar för spel i Leksand de två kommande säsongerna. Därmed kan vi nog säga att Leksand spikat truppen för kommande säsong. Man har fortfarande skador på Prestberg, F.Forsberg samt Lucas Sandström. "Ersättare" blev alltså Mark Hurubise (try-out) och Johan Ryno.

Kontraktet sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Kommentera här: