Golubev spelar i Mora


Det har snackats om det hit och dit och ena dagen är Denis Golubev Mora-spelare och nästa dag är han plötsligt given i KHL och AK Bars Kazan. Här har ni min reflektion över det hela.

Frågan är, hur står det egentligen till och vad är chanserna att man får se honom i Mora i höst?

Kazan har ett stort problem
Så här är det, Mora IK gick officiellt ut med att Golubev var klar för klubben då man ansåg att alla papper m.m stod rätt till. AK Bars Kazans general manager(?) hävdade dock att han fortfarande tillhörde Kazan och att han har en chans att ta en plats i A-laget i AK Bars.

Men problemet för Kazan är just det att Golubev är center! Killen har visserligen en enorm talang och ett väldigt bra spelsinne. Det visade han inte minst i mötet mot SKA St.Petersburg när jag fanns på plats i IcePalace Arena i Ryssland. Han ska även ha gjort bra ifrån sig under träningsmatcherna.

Golubev rankad högre än fem VM-spelare?
Men att han ska konkurrera ut givna VM-spelare som Niko Kapanen, Jarkko Immonen, Yevgeni Bodrov, Alexei Tereshenko + ev. Dmitri Kazionov (Kan spela center) finns inte på min världskarta.

Chanserna för Golubev blir heller inte större av att AK Bars Kazan är en toppklubb i ryska KHL och att man alltid går för segern i Gagarin Cup. Golubev har endast spelat 8 matcher på A-lags nivå i Kazan så här långt.

Därmed skulle jag säga att det gynnar både honom själv och Mora IK att han spelar en säsong i Allsvenskan med MIK.

Finns inte med i laguppställningen
Mora står just nu på fem centrar (Fogström, Jonathan Johansson, Knelsen, Hilmerson och Olsén) och visst känns det som att värvningen av Johansson skulle tyda på att Golubev inte kommer, men och andra sidan har man redan gått ut officellt med att Golubev tillhör truppen och visst skulle man göra plats för honom om/när han kommer.

Vissa påstår att affären redan spruckit men varför skulle då Mora IK ha kvar honom på den officiella laguppställningen (visst man hoppas väll, men i alla fall) och Kazan ha en trupp utan Golubevs namn?

Nej, det enda som kan sätta stopp för denna affär, är om agenten inte gjort sitt arbete rätt och att alla papper inte stämmer. Och det skulle förvåna mig om det vore så, att han gjort fel.

Därför säger jag att Denis Golubev spelar i Mora IK 2011-2012!

Kommentarer:

1 Tubest:

låne kontraktet är säkert i ordning, dock är det viktigaste ej undertecknat......transferkortet.Så mitt tips är att Gulubev INTE spelar i MIK i vinter.

2 Perkan:

och det faktum att inte transferkortet är påskrivet gör att inte alla papper är i sin ordning... Så jag tror inte Golubev spelar i mora i vinter

3 P-A:

Det är bara att hoppas att du har rätt för Gulobev vore en publikmagnet i Allsvenskan!

Kommentera här: