Modo vill ha Anton Strålman


Den förre Timråbacken Anton Strålman står just nu utan kontrakt efter att NHL-laget Columbus Blue Jackets valt att inte förlänga kontraktet. Nu vill Modo Hockey och Markus Näslund gärna se Strålman i Ö-vik kommande säsong.

Den 24-årige backen har spelat de fyra senaste säsongerna i NHL. Han har representerat både Toronto Maple Leafs och nu de två senaste säsongerna, Columbus Blue Jackets.

Över 200 NHL-matcher
Under den gångna säsongen spelade Strålman 51 matcher och noterades för 18 poäng (1 mål och 17 assist). Säsongen innan blev det totalt 34 poäng (6 mål och 28 assist) på 73 matcher.

Anton Strålman har spelat totalt 212 NHL-matcher och poängmässigt har det blivit sammanlagt 74 poäng under de fyra säsongerna.

Eventuell ersättare till Timander
Nu kan han alltså vara på väg till Elitserien och Modo Hockey. Enligt allehanda.se så ska Markus Näslund ha tagit kontakt med Strålman eftersom de finns en risk för att Mattias Timander väljer att lägga av.

Strålmans agent, Gunnar Svensson bekräftar att Näslund tagit kontakt och svarar såhär på frågan om Elitserien är aktuellt för Strålman:

- "Vi utesluter ingenting i det här läget. Han vill helst vara kvar i NHL, och jag skulle bli förvånad om ingen av de 29 andra klubbarna är intresserade av honom, men om han inte får något envägskontrakt så kan det bli spel i Europa", säger Gunnar Svensson till allehanda.

Sist Anton Strålman spelade i Elitserien var säsongen 2006/2007 i Timrå IK. Nu kan han alltså vara på väg till största konkurrenten, Modo.

Återstår att se vart Strålman spelar kommande säsong.
---------------------
Övrigt:
* Anton Mylläri lämnar IK Oskarshamn för spel i Kristianstads IK