En något pressad Djoos


 

Har efter önskan gjort en jämnförelse av Sundsvall Hockey:s nuvarande trupp med den gångna säsongens trupp. Det ser ut att bli en något bättre trupp än i fjol. Men ändå ett bottenlag på förhand. 

Man klarade sig i fjol. Frågan är, gör man det även i år? En pressad Djoos. 

Nyförvärv/Förluster:IN: Dennis Bozic
UT: Marcus Högström


Kommentar: Höström var lagets klart bästa back den gångna säsongen. Tungt tapp för Sundsvall. In kommer Dennis Bozic med 34 elitseriematcher på kontot. Han lyckades aldrig ta en plats i LHC och var utlånad till bl.a just Sundsvall i fjol. Det känns utan tvekan som ett klart minus här. Bozic kan bli bra, men knappast lika bra som Högström var förra året. Tummen ner.


IN: Niklas Enberg
UT: Daniel Wågström

Kommentar: Wågström var helt okej i Sundsvall. Nu lämnar han för spel i SKP Poprad och in kommer istället förre Troja-backen Niklas Enberg. Det skadedrabbade backen spelade endast 18 matcher den gångna säsongen. Känns lite tveksamt. Skulle nog säga att det på förhand är ett litet minus.


IN: Magnus Svanberg
UT: Sebastian Ström


Kommentar: Sebbe var en back med stor potential. Dock fick han aldrig något större genombrott i Sundsvall. Snarare tvärtom. 23 matcher och 3 poäng blev det innan han fick lämna klubben. In kommer istället Magnus Svanberg från Almtuna. En stor deffensiv pjäs som jag tror man kommer få nytta av i Sundsvall. En säker och stabil back som lyfter försvarsspelet. Tummen upp. 


IN: Johan Eriksson
UT: Karl-Johan Lundström


Kommentar: Lundström, bror till Per-Anton, är en liten deffensivt skicklig back. Tillför inte mycket offensivt men gör sitt jobb i deffensiven. I Sundsvall var han precis så, helt okej. Nu tappar man honom till Björklöven och istället plockar man in en Mora-junior i form av Johan Eriksson. Det är en tallangfull back som fick chansen i Moras A-lag redan i fjol. I J20 blev det totalt 16 pinnar på 40 matcher. Har potential att bli riktigt bra. Men innan han utvecklats fullt till Allsvensk-nivå, så kan jag inte göra annat än säga tummen ner. 


IN: Mattias Wennerberg
UT: Mikael Simons


Kommentar: Wennerberg är Sundsvalls klart bästa nyförvärv i år. En forward som producerat bra med poäng i italienska SC Cortina. Han kommer utan tvekan att bli Sundsvalls vassaste vapen i offensiven. Inget snack om att han kommer ersätta Simons 25 poäng. Solklart plus! 


IN: Adam Rundqvist
UT: Nicklas Johansson


Kommentar: Rundqvist, son till Thomas Rundqvist, är en forward som hoppat mellan en rad klubbar de senaste säsongerna. I fjol spelade han i både Divison 1, Allsvenskan samt ElitserienDet känns på förhand som att man får in ett osäkert kort. Man tappar Nicklas Johansson till Björklöven, en forward som jobbar hårt i deffensiven men som även kan producera ett 10-tal poäng. Jag kan inte göra annat än säga tummen ner innan Rundqvist har visat att han kan ta en ordinarie plats i ett allsvenskt lag. Talang har han, inget snack.  


IN: Aatu Hämäläinen
UT: Martin Sandgren


Kommentar: Denna finländare har bl.a vunnit SM-Liiga. Det är en kille som producerade upp mot 30 poäng för några år sedan men som har haft det tungt nu mot slutet. Men han kommer utan tvekan att kunna ersätta Sandgren poängskörd. Kanske inte har samma speed, men betydligt bättre offensivt i alla fall. På förhand ett plus!


IN: Tobias Lindtröm
UT: Adam Eriksson


Kommentar: Lindström tillsammans med Wennerberg, är deffenitivt Sundsvalls affischnamn inför säsongen. Tobbe öste in poäng i norska Lörenskog i fjol och kommer utan tvekan bli viktig för Sundsvalls offensiv. Unge Adam Eriksson spelade endast 34 matcher i klubben förra året. Går egentligen inte att jämnföra. Därför säger jag bara tummen upp med tanke på Lindströms cv och Sundsvalls behov av poängplockare.


IN: Eric Moe
UT: Nicklas Westerlind


Kommentar: Moe återvänder till medelpad och Sundsvall. Det känns som Moes karriär gått raka vägen neråt sedan han skadade sig på försäsongen inför säsongen med Leksand. Nu väntar spela i Sundsvall igen, dock utlånad av Leksand. Sundsvall är utan tvekan en smart väg att gå för Moe. Nu kan han ta vägen upp till Elitserien och Timrå igen, via just Sundsvall. För själva laget är detta ett välkommet nyförvärv. Utan tvekan lagets bästa back om han är på topp. Kommer utan tvekan att göra mer nytta än vad Westerlind gjorde i fjol. Klart plus.

Övrigt: Stefan Espeland finns ej med i analysen. Inte heller lånen Axel Brage och Jeremey Boyce-Rotevall finns med. Christoffer Persson och Henrik Lundberg är fortfarande under "try-out" och räknas därför inte med i analysen.

Spelare som Jörgen Nordlöf och Daniel Olsson finns ej med då dessa två lagt skridskorna på hyllan.

Noterbart: Man skulle egentligen behöva byta ut halva laget? Med andra ord, förstärkning behövs. Frågan är om man har råd?

Vill du att jag ska göra en likadan analys av ditt favoritlag? Kommentera så fixar jag det!

Kommentera här: