Rapportering från Mora


Kom nyligen hem från Mora och FM Mattsson Arena. Noterade en del saker från MIK:s första ispass och tänkte nu sammanfatta det lite kort med både bilder och text.

För det första så kom det en hel del folk till arenan vilket såkart var kul. Spelarpresentationen drog igång ca. en timme efter att man öppnat dörrarna till arenan.

Det första man gjorde var att avslöja hur den nya dressen kommer att se ut.

Man återgår alltså till det röda, vita och gröna. De som designat tröjan berättade att man ville gå tillbaka till färgerna från klubbmärket.

Som Frölunda?!
Tröjorna har fått en mörkare grönfärg och en mörkare rödfärg. Det första ordet som dök upp i mitt huvud när jag såg tröjorna, var Frölunda! Visst sjutton var dom väldigt lika Frölundas före detta tröjor. Åtminstonde bortatröjan. Snygga var dom i alla fall!

Sen drog spelarpresentationen igång. Såg ut ungefär såhär:
Mora ska vara ett topplag
Efter spelarpresentationen så pratade både Harald Luckner och fystränare Lars Lisspers om hur försäsongen varit. Många och tuffa pass var orden som avnändes flitigast från de båda tränarna. Laget har genomfört nästan 100 träningspass sedan slutet av maj.

Mora ska vara ett topplag även i kommande säsong, sa Harald Luckner.

När tränarna hade sagt sitt, ja då var det dags för lite uppvärmning och "match" mellan det vita och röda laget.


Sedan avslutades själva träningen med ett lagfoto


Övrigt:

* Raimonds Vilkoits kommer utan tvekan att bli ett utropstecken i höst. Om han nu får förlängt kontrakt efter try-out, men de måste han få! Killen kan verkligen skjuta riktigt riktigt bra.

* Bengtsberg var något svajjig (Första ispasset som orsakar såklart), men visade prov på riktigt stort självförtroende. Gjorde bl.a en salo-slide och räddade därmed Vikstens friläge.

* Nya tröjorna kommer utan tvekan att lyfta Mora. Mycket snyggare än de gamla, svarta. Men med just dessa färger och grön hjälm, visst sjutton är de nästan en kopia av Frölundas tidigare dress!?

* Daniel Hansen, Dan Iliakis samt Denis Golubev fanns inte med på isen. Hansen av personliga själ. De övriga två sa man skulle ansluta till truppen senare.

* Piggast på plan? - Daniel Viksten! Den killen kommer bli grymt viktig för Mora kommande säsong. Vilken energi och vilket spelsinne.

Det var allt jag hade att bjuda på från Moras första ispass.

Vad tror ni, kommer Mora vara en riktig utmanare till direktplatserna även i år?

Kommentarer:

1 Gh:

Tröjorna såg riktigt bra ut,vet du om klubbmärkerna ska vara på dem hela tiden.

Kommentera här: