Fullsatt i första daladerbyt!


Imorgon är det dags igen, slaget om siljan! Säsongens första daladerby kommer spelas i FM Mattsson Arena och jag kan redan nu meddela att det kommer bli lapp på luckan.

Det blir alltså fullsatt i årets första daladerby, det fick jag reda på idag när jag va förbi på kanslit. Kul att intresset håller i sig varje säsong :) Dock ingen överraskning.

"Slaget om siljan" den gångna säsongen, vanns utan tvekan av Mora IK. Fyra raka vinster och däribland 1-4-segern i den prestigefyllda utomhusmatchen i Leksand. I år ser det ut att bli likandant om ni frågar mig.

Mora bättre rustade än Leksand
Mora är bra rustade på både målvaktssidan, backsidan och framför allt forwardssidan. Medans Leksand ser något svaga ut på den viktigaste posten, målvaktssidan! Det kom inte som någon överraskning att paret Holmström-Hanses inte skulle hålla mot topp-lag. Nu har visserligen endast Hanses fått stå under inledningen av säsongen, men jag tror inte Holmström hade gjort det bättre.

Leksand har alltså inlett säsongen med Hanses i kassen två matcher (En sudden-vinst och en förlust) och därför tycker jag att man bör byta i morgondagens derby. Mitt tips är alltså att Holmström får göra säsongsdebut i en riktigt viktig match. Pallar han inte trycket och Leksand förlorar, ja då är Hanses etta i målvaktsfrågan.

Målvakterna avgör matchen
Matchen då? Jo givetvis kommer det att bli en jämn kamp på isen med säg, 5-6 mål totalt. Tror inte att man vågar gå framåt för mycket. Målvakterna kommer som alltid att ha en slags avgörande roll.

Mora saknar skadade poängkungen Dion Knelsen, det lär märkas men knappast vara avgörande för matchens utgång. Leksand saknar allt jämt Lucas Sandström och Johan Svedberg. Men dessa två har man spelat utan under i princip hela försäsongen.

Leksand tar tre säkra poäng?
Prestberg, Gabbe Karlsson och Timander mot Jonathan Johansson, Alcén och Nolander. Låter kanske som att Leksand redan plockat hem tre poäng? Glöm det! Den klass som t.ex Alcén och Johansson visat upp de senaste matcherna, är bra mycket högre än om man skulle ranka t.ex Prestberg (En spelad match, jag vet) och Timanders prestation så här långt.

Leksand kommer utan tvekan att vara riktigt taggade efter förlusten senast, hemma mot topp-tippade Örebro. Men man möter också ett Mora som kommer med stärkt självförtroende efter en 6-1-seger borta i nydöpta Nelson Garden Arena och Tingsryd.

Jag är opartisk i detta daladerby oavsett hur det låter när ni läser detta, men visst måste ni hålla med om att det är fördel Mora inför derbyt?

Ett daladerby är alltid ett daladerby
Men som alltid är det ny match och nya förutsättningar. Ett revanschsuget Leksand som gästar FM Mattsson Arena, mot ett Mora som alltid gör en stark insats på hemmais. Det blir en riktig kamp där ute på isen imöro och förhoppningsvis en härlig inramning och stämning i hallen.

Vi som väljer att se matchen kommer nog utan tvekan att få valuta för pengarna. Ett daladerby är alltid ett daladerby. Det bästa derbyt man kan få uppleva inom svensk hockey, enligt mig. Inget man vill missa som hockeytokig, helt enkelt :)

För er som inte lyckats få tag i någon biljett men som vill se matchen, slå på tv:n och Viasat Hockey kl.15:45 imorgon, lördag!

Slaget om siljan är igång igen!

Kommentarer:

1 elvenman:

Intressant blogginlägg.

2 Desoto:

Hanses står enligt Christer Olsson i Dt.Hoppas på en underbar match och trevliga supportrar.

Leksands vinst önskas såklart

3 Bäckis:

Grymt bra rapporerting, keep up the good work!

Kommentera här: