Luleå Hockey's glädjebesked


Tillskillnad mot Allsvenska Västerås IK och en hel del elitserieklubbar, så gick Luleå Hockey med storvinst den gångna säsongen.

Klubben gick hela 7,2 miljoner kronor plus den gångna säsongen. Efter att ha haft några tunga säsonger där laget missat slutspelet, så nådde man ända till semifinal i år.

Publiksiffran ökade
Publiksiffrorna ökade som aldrig förr och klubben gjorde därmed en förbättring även utanför isen. Publiksiffran nådde ända upp till 5900 i snitt under slutspelet - ett rekord för norrläningarna.

Den stora vinsten, 7,2 miljoner, är Luleå Hockey's bästa resultat någonsin.

Miljonförlust för Västerås IK


 


Den gångna säsongen missade Västerås IK Kvalserien för andra året i rad. Därmed drabbades klubben återigen av en miljonförlust, detta slog man fast vid kvällens årsmöte.

Västerås IK har alltså missat Kvalserien två år i rad och därmed gått back två miljoner. I år slutade laget på en femteplats i serien och i förkvalet (playoff) kom man två bakom Mora IK som gjorde ett fenomenalt förkval med full pott i poängskörd.

Egna kapitalet kan åker ner till noll
Förr förra säsongen, 2009-2010, slutade VIK på en åttondeplats och därmed missade man t.o.m playoffplatsen.

Senast Västerås spelade kvalserie var säsongen 2008-2009.

Nu måste man bryta den negativa trenden inom de närmaste åren, för att inte riskera att det egna kapitalet ska hamna på noll.

Världsmästare klar för Timrå


Det har ryktats om det under en längre tid och nu är det också klart, tjecken Petr Vampola är klar för spel i Elitserien och Timrå IK.

Den tjeckiske forwarden kommer närmast från spel i KHL och Avangard Omsk. Under den gångna säsongen representerade han både Traktor Chelyabinsk och Avangard Omsk. Totalt spelade Vampola 39 matcher i KHL och gjorde 21 poäng (8 mål och 13 assist).

Världsmästare
29-årige Vampola var också en del av det tjeckiska VM-lag som tog hem segern i finalen mot Ryssland 2010. Det är alltså en världsmästare som ersätter Kim Hirschovits i Timrå IK.

Totalt har Petr Vampola spelat två VM och 3st Euro hockeytour-turneringar. På meritlistan finns också över 380 Tjeckiska ligamatcher.

Ersätter Hirschovits
Nu väntar spel i Elitserien och Timrå IK. Det är en bra värvning som med största sannolikhet kommer att uppfylla kraven som Hirschovits ersättare.

I kontraktet finns en KHL-klausul som gör det möjligt för Vampola att bryta kontraktet och flytta till Ryssland innan 9 Juni.

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong