Modo vill ha Anton Strålman


Den förre Timråbacken Anton Strålman står just nu utan kontrakt efter att NHL-laget Columbus Blue Jackets valt att inte förlänga kontraktet. Nu vill Modo Hockey och Markus Näslund gärna se Strålman i Ö-vik kommande säsong.

Den 24-årige backen har spelat de fyra senaste säsongerna i NHL. Han har representerat både Toronto Maple Leafs och nu de två senaste säsongerna, Columbus Blue Jackets.

Över 200 NHL-matcher
Under den gångna säsongen spelade Strålman 51 matcher och noterades för 18 poäng (1 mål och 17 assist). Säsongen innan blev det totalt 34 poäng (6 mål och 28 assist) på 73 matcher.

Anton Strålman har spelat totalt 212 NHL-matcher och poängmässigt har det blivit sammanlagt 74 poäng under de fyra säsongerna.

Eventuell ersättare till Timander
Nu kan han alltså vara på väg till Elitserien och Modo Hockey. Enligt allehanda.se så ska Markus Näslund ha tagit kontakt med Strålman eftersom de finns en risk för att Mattias Timander väljer att lägga av.

Strålmans agent, Gunnar Svensson bekräftar att Näslund tagit kontakt och svarar såhär på frågan om Elitserien är aktuellt för Strålman:

- "Vi utesluter ingenting i det här läget. Han vill helst vara kvar i NHL, och jag skulle bli förvånad om ingen av de 29 andra klubbarna är intresserade av honom, men om han inte får något envägskontrakt så kan det bli spel i Europa", säger Gunnar Svensson till allehanda.

Sist Anton Strålman spelade i Elitserien var säsongen 2006/2007 i Timrå IK. Nu kan han alltså vara på väg till största konkurrenten, Modo.

Återstår att se vart Strålman spelar kommande säsong.
---------------------
Övrigt:
* Anton Mylläri lämnar IK Oskarshamn för spel i Kristianstads IK

Mora, Bättre idrottsstad än Leksand

Just nu pågår en ranking av idrottsstäder. Det är SVT Sport som presenterar de städer som anses vara de bästa idrottsstäderna i Sverige. En sak som är värt att notera i rankingen, är luckan mellan rivalerna Mora och Leksand.

Som dalmas vet man verkligen om den stora rivaliteten och det ständiga kriget om Siljan (Fast Mora vann väll slaget om siljan? :) och även om den här rankingen inefattar all idrott i respektive stad, så måste det ändå vara lite av en "tändvätska" för Leksand att hamna så långt bakom Mora :P

Dock har ju Mora en hel del inneabandylag på hög nivå, något som självklart bidrar till den fina placeringen.

Så här ser rankingen ut just nu:

1)
2)
3) Stockholm
4) Södertälje
5) Malmö
6) Umeå
7) Sundsvall
8) Karlstad
9) Västerås
10) Uppsala
11) Mora
12) Linköping
13) Norrköping
14) Luleå
15) Lund
16) Gävle
17) Borås
18) Ängelholm
19) Skövde
20) Jönköping
21) Örnsköldsvik
22) Leksand
23) Helsingborg
24) Falkenberg
25) Växjö

Tvåan och "vinnaren" har alltså inte presenterats ännu. Men bl.a så återstår ju Göteborg och dem har ju en hel del fotbollslag om inte annat, dvs. dem bör vara en av de två städer som är kvar.

Men i alla fall, stort gap mellan Mora och Leksand. Återstår att se om det blir likadant på isen kommande säsong.

Återkommer såfort de sker något nytt i hockeyn!

Senaste nytt!


Har inte riktigt hunnit uppdatera lika mycket som jag hoppats på idag. Men här har ni senaste nytt:

* Victor Rask blev mycket riktigt draftad för tredje gången. Han blev vald som #3 totalt i draften.

* Robin Axbom ryktas lämna Västerås IK för spel i Nyköping

* Jaroslav Hlinka inleder kommande säsong i HC Plzen innan han anländer till LHC

* Måns Kruger är nu helt klar för spel i Modo, tvåårskontrakt. (Meningen att han ska slå sig in i A-laget).


Återkommer såfort de sker något nytt!