JVM-Guldet till Ryssland


Liiiiite efter, jag vet. Men jag kan bara inte låta bli att nämna Rysslands mirakelvändning i JVM-Finalen. VILKEN VÄNDNING! Satt framför tvn och kollade på semin mellan USA-Sverige först, tråkigt med förlust. Kändes som att småkronorna hade rysslandsmatchen i huvudet hela bronsmatchen. Det gick bara inte.


...or not?!

Sen kom höjdpunkten, finalen mellan Kanada och Ryssland. Vilken match! Kanada dominerar totalt i början av matchen och ser ut att gå mot en enkel seger när turneringens poängkung Brayden Schenn stänker dit 3-0 i andra perioden.Tror dem flesta valde att slå av tvn och sova då. Snacka om att gå miste om nått isåfall. För tredje perioden i finalen var inget annat än den bästa iår. Det börjar med ett tidigt Ryskt mål. Kul med reducering tänkte jag. Men endast 13 sekunder senare så smäller det igen. Då blev det verkligen liv i matchen igen, 3-2. Sen dröjer det inte länge till innan Ryssland t.o.m lyckas kvittera, 3-3! Kanada såg helt chockat och paralyzerat ut. Matchen går och Ryssland börjar ta över spelet helt och tillslut kommer en magisk passning från Kryz..(krångligt namn) till Rysslands storstjärna, Tarasenko som destinkt sätter dit 3-4! Det blev helt tyst i arenan. Ryssland som var helt uträknade efter två perioder hade vänt matchen och ledde nu med mindre än 7min kvar av matchen. Sen lyckas dem dessutom stänga matchen med ett 5-3 mål på friläge, 4 min från slutet av matchen. Kanada orkar inte komma tillbaka efter chockvändingen och Ryssland står som JVM-mästare 2011.

Ojojo vilken match säger jag bara. Jag tyckte jag sett den bästa matchen någonsin när jag kollade på Kanada - USA, finalen i JVM förra året. Men det här slår nog t.o.m den matchen.

Rysslands seger bevisar verkligen att ingenting är omöjligt och att Kanada inte alltid är bäst när det väl gäller.

Ett rödvitt hav i arenan som låg endast någon kilometer ifrån Kanada


Tarasenko efter 4-3 målet


Direkt efter slutsignalen

Imponerande seger av Ryssland! Var absolut värt att sitta vaken till 4 för att se heela matchen. Tungt för Ryan Ellis och Kanada som återigen torskar en JVM-final.

Men som sagt årets bästa match. Extra kul att just Ryssland vann finalen... :D