Elitserien borde utökas till 14 lag!


Läste på expressen att dom ställt frågor till samtliga elitserietränare. En utav frågorna var ungefär "Vad vill du se för förändringar i svensk hockey"? Många hade samma svar, 14 lag, touch-icing och förlängda zoner.


Säcken vill se 14 lag och Mora i Elitserien
I Linköping finns som bekant Hans "Säcken" Särkijärvi. Han svarade så här på den ovan-nämnda frågan: "Touch-icing är väl en sak man pratar om. Större zoner och så vidare. Vi är bra på att förädla svensk ishockey men några nyheter är alltid fräscht. Det kanske är dags att utöka serien också. AIK har klarat sig bra och även Mora för några år sedan.

Säcken vill alltså se en utökning av Elitserien där han gav Mora som ett exempel på ett av de lag som borde tillkomma.

Jag skulle utan tvekan föredra 14 lag före en Europaliga. Ingen vill åka tusen mil till sibirien och heja på när man knappt kommer in i landet utan visum. En förlust skulle inte göra resan roligare heller.

Många lag knackar på dörren
Nej jag håller med "Säcken", en utökning till 14 lag borde ske inom några år. Både Leksand, Rögle, Mora, Örebro, SSK och Malmö knackar redan på dörren. Så länge de två lagen som får chansen, håller elitserieklass så ska det väl inte vara några problem?

Måste kunna mäta sig med Elitserielagen
Det snackas om att Färjestad, Linköping och Frölunda är de lag som är e mot en utökning av serien. Men som jag förstod det när jag snackade med klubbdirektör Helber under St.Petersburg-resan i år, så var det bara det som var problemet, att det finns en risk för att laget som tar sig upp inte kan mäta sig med de övriga lagen i serien.

Men ser man till lagen på pappret så skulle nog både Leksand, Örebro och Malmö kunna mäta sig med elitserielagen.

Så vad säger ni, visst borde vi utöka serien till 14 lag?!

Kommentarer:

1 Göran:

Elitserien har varit mogen för flera lag i ett antal år nu. Kanske så många som7-8år. Sammtidigt borde lite mer pengar gå till HA och seriesegrarna byter plats med bottenlaget från ES då får vi lite omväxling så hockeyn kan växa på flera orter. Då får vi två riktigt spännande serier.Touch Icing, Nhl rinkar, listan kan göras lång...

Kommentera här: