Norge skrällde och vann!


Här har ni en sammanställning av resultaten från dagens VM-matcher:

Finland -
Danmark 5-1

Norge - Sverige 5-4 str.

Österrike - USA 1-5

Tjeckien - Lettland 4-2

Norge skrällde alltså och vann efter förlängning mot Tre Kronor! Riktigt bra kämpat av det norska landslaget. Men sett till alla chanser som uppkom under matchens gång, så var resultatet ganska rättvis. Bonuspoängen kunde hamnat var som helst.

Övriga matcher gick väll som väntat. Seger för USA, Finland och regerande mästarna Tjeckien.

Imorgon väntar ny omgång och match mellan bl.a Ryssland - Slovenien.

Trevlig valborg


Ganska lugnt på värvningsfronten idag. Lite konstig, för det är väll idag det är val av borg (arena) ;)

Okej, det var en riktigt dålig vits, men ändå, det har inte hänt mycket idag. Jag har gett er allt det senaste som hänt idag.

Norge kvitterade!!
Och OOOOOJJ!!!!! Precis nu i skrivande stund gör NORGE 4-4 mot Tre Kronor!!! Vilket vilt kämpande Norge som spelar idag. Dem spelar verkligen för varandra och går efter principen "ingenting är omöjligt". Sett till matchen tycker jag ändå att det på något vis är helt rättvist. 

Nu blir det spännande att se om Sverige tappar poäng redan i första matchen. Det om något, är ett tecken på att truppen inte håller för en medaljchans.

Vart lite överallt
I övrigt så har jag vart och farit runt lite överallt idag. Började med att åka till Mora för att se Snowrider Hillcross, men när man väl kom fram, ja då fick man höra att backen var stängd och tävlingen inställd. Tråkigt. Fick vänta ett bra tag innan nästa buss och tåg gick.

När jag väl kom hem tog jag det lugnt ett tag och bara slappa i soffan framför tvn. Efter det blev det en sväng till Leksand för att se vad som hände där. Drog hem typ direkt och sedan dess har jag vart ute ett tag innan hockeyn började.Imöro väntar en ny dag, vilket innebär nya värvningar. Jag uppdaterar såfort det händer något nytt!

Trevlig valborg!

Trio förlänger med Tingsryd


Nu står det klart att trion Johan Salomonsson, Toni Koivisto och Jari Kauppila förlänger med Tingsryds AIF.

37-årgie Jari Kauppila spelade totalt 52 matcher förra säsongen och gjorde då 36 poäng (10 mål och 26 assist)

Juniormålvakten Johan Salomonsson har hittills bara spelat två matcher med A-laget, men kommer att få större förtroende kommande säsong. Troligtvis är han tänkt som andremålvakt.

Sen har vi den 36-årige backen Toni Koivisto som gjorde 52 matcher och 28 poäng (13 mål och 15 assist) i tingsryds-tröjan förra säsongen.

Bäst före datumet har redan gått ut
Frågar ni mig, så tycker jag det var bra att man förlängde med Salomonsson. Alltid bra med egna produkter som spelar med hjärta. Men de överbetalda(?) finländarna tycker jag man kunde ha släppt. De presterade inte alls efter förväntningarna förra säsongen, även om dem gjorde en del poäng. De är har båda börjat komma till åren och det känns som att de är något slöa ibland. Det känns som att "bäst före datumet" liksom har gått ut för länge sen. Men det är bara vad jag tycker.

Kontrakten är på ett år.
------

Även backen Robin Olsson och forwarden Simon Stark förlänger med Tingsryd AIF.